Japansk maltwhisky

Sendai: Sendai Distillery grundades 1969 av Masataka Taketsuru. Taketsuru grundade 1934 Japans näst största whiskyföretag NIKKA samt sitt första destilleri Yoichi. Destilleriet kallas både Sendai och Miyagikyo. Efter starten har destilleriet byggts ut två gånger och har nu också ett graindestilleri på området. Destilleriet förser NIKKA med maltwhisky för blended utgåvor men ger även ut en mycket uppskattad single malt, NIKKA Sendai 12y. Doft: Höst och höstlöv. Smak:Fruktig oljig ton.

Yamazaki: Shinjiro Torii grundade företaget Suntory i början på 1900-talet. 1923 byggdes så Yamazaki destilleri enligt skotsk modell i utkanten av Kyoto i en dalgång. I mitten på 80-talet lanserades den första single malt whiskyn Yamazaki 12 år. I början på 2004 övergav man pure malt på etiketten till det mer korrekta single malt. Doft: Honung och torkad frukt. Smak: kryddig med en liten ekton.

Yoichi: Masataka Taketsuru startade 1934 sitt eget destilleri Yoichi, invid den lilla staden Yoichi. Den ligger fem mil från vintersportorten Sapporo som är öns största stad. Doft: Rökig, salt och fruktig. Smak: Rökighet, frukt och malttoner.

Fuji-Gotemba: Bryggeriföretaget Kirin grundade anläggningen 1973, i samarbete med Seagram. Doft: Sötma, honung och kokos. Smak: Inslag av Ek frisk och lätt.

Hakushu: Hakushu grundades 1973 och utvidgades 1981, Hakushu är värdens största whiskydetilleri med 24 kopparpannor. Man producerar upp till 26 miljoner liter whisky per år. Doft: Citron, korn. Smak: Korn, choklad och vanilj.

Karuizawa: Karuizawa grundades 1955 väster om Tokyo i den lilla kurorten Asama. Man har fyra kittelpannor, och var först i Japan med att producera single malt. Ägare är vinproducenten Mercian. Doft: Lätt maltighet. Smak: utsökt ren med inslag av råsocker och vanilj.

Välkommen

Välkommen till singlemaltwhisky.n.nu.

Nyhetsbrev

Ni är välkommna att prenumerera på vårt nyhetsbrev. Ni får bland annat ta del av de senaste nyheterna och var uppmärksam på våra uppdateringar!

 

Länkar

Allt om whisky

 

Whisky forum

 

Mackmyra

 

Whiskysajten

 

Whisky.com

 

Whiskyguiden.se

 

Gotland Whisky

 

Boxwhisky

Denna hemsida är byggd med N.nu - prova gratis du med.(info & kontakt)